Kulturno umjetnička društva

na . Objavljeno u Zajednica

KUD „Seljačka sloga“ iz Baranjskog Petrovog Sela ima dugu tradiciju djelovanja. Generacije Petarčana kojima su narodni običaji u srcu, prošle su ovim KUD-om od daleke 1936. godine, kada je društvo osnovano. Kroz desetljeća, s prekidom tijekom Domovinskog rata, ovo društvo redovito je sudjelovalo na mnogim kulturnim manifestacijama u Hrvatskoj – Smotri folkolora u Zagrebu, Đakovačkim vezovima, Vinkovačkim jesenima itd.

Trenutno folklornu sekciju odraslih vodi predsjednik društva Pavo Franjin, tamburašku sekciju vodi Boris Kiralj, a od prije dvije godine pod vodstvom Željke Bačić okupila se i dječja folklorna sekcija. Svoj prvi nastup ova skupina, koja broji dvadesetak djece od 5 do 12 godina, imala je na božićnoj priredbi 2009. godine, a posjetitelje su oduševili i na „Đakovačkim bušarima“ i „Đakovačkim vezovima“.

 

KUD Novi Bezdan

predsjednica: Piroška Ružić

Ciljevi Kulturno umjetničke udruge iz Novi Bezdana su očuvanje i obnavljanje tradicije i običaja mjesta, te njegovanje mađarskog jezika, narodnih pjesama i plesova. KUU Novi Bezdan ima 48 članova, te svoje ciljeve ostvaruje kroz djelovanje sekcija kao što su Ženski pjevački zbor i Glazbena sekcija i organizacijom raznih manifestacija:

  • obilježavanje Međunarodnog dana žena svečanom izložbom rukotvorina i programom ženskog pjevačkog zbora, te darivanjem cvijeća,
  • obilježavanje nacionalnog praznika Mađara 15. ožujka polaganjem vijenaca, te nastupom folklornih skupina i zborova u Domu kulture,
  • Majčin dan se obilježava darivanjem cvijeća te programom ženskog pjevačkog zbora i djece,
  • Ples oko svibanjskog drveta je najznačajnija manifestacija na kojoj nastupaju plesne skupine iz Novog Bezdana,ali i skupine iz drugih krajeva Hrvatske te Mađarske,
  • Božićna predstava je skup svešanosti počevši od Svetog Nikole, Badnjaka, Božića i čestitara,
  • te ideja o organizaciji manifestacije dana Svete Kate i Elizabete čiji je cilj njegovanje starih običaja pjesmama i recitacijama koje se koriste pri čestitanju imendana Katama i Eržebetima ( Elizabetama).
Сачак (Ламперия) http://www.emsien3.com/sachak от ЕМСИЕН-3
Дюшеме http://www.emsien3.com/дюшеме от EMSIEN-3

Javite nam se

Općina Petlovac

Rade Končara 31
31 321 Petlovac

Tel.: 031/747-176
Fax.: 031/747-060

e-mail: opcina@petlovac.hr 

Imate li pitanja za nas?

Slobodno nas kontaktirajte na e-mail ili na sljedeće brojeve telefona:

Načelnik: 031/747-090
Pročelnik: 031/639-630
Računovodstvo: 031/747-070
Tajništvo i komunalni redar: 031/747-176
Fax.: 031/747 060

E-mail: opcina@petlovac.hr

Služba za informiranje

Trebate informacije? Ukoliko trebate informacije koje ne možete pronaći na stranicama, javite se službeniku za informiranje: Jelena Mavrin.

Mapa stranica

Ne možete pronaći traženo? Stranice općine Petlovac nude Vam napredno pretraživanje - dovoljno je u polje "traži" pri vrhu stranica upisati željeni pojam i pretraga počinje automatski. Također pregledom "Mapa stranica" možete vidjeti sve stranice, kao i objave.

Prijava nepropisno odbačenog otpada

Sukladno odredbi čl. 36. st. 2. Zakona o održivom gospodarenju otpadom obveza Općine Petlovac je uspostava sustava za zaprimanje obavijesti o nepropisno odbačenom otpadu, te uspostava sustava evidentiranja lokacija odbačenog otpada. Ukoliko primijetite nepropisno odbačen otpad potrebno je popuniti priloženi obrazac i isti dostaviti na adresu Općina Petlovac Rade Končara 31 31 321 Petlovac, mob: 031/747-176  ili na e-mail: redar@petlovac.hr

 Obrazac

Prognoza vremena

Cloudy

-1°C

Petlovac

Cloudy
Humidity: 87%
Wind: NE at 22.53 km/h
Tuesday
Cloudy
-1°C / 3°C
Wednesday
SP_WEATHER_RAIN_AND_SNOW
-1°C / 2°C
Thursday
Partly cloudy
-2°C / 4°C