Projekt „Cultroute“

na . Objavljeno u Projekti

Projekt „Cultroute“ sufinanciran je sredstvima Europskije unije iz IPA prekograničnog programa Mađarska – Hrvatska.  Nositelj projekta je Općina Beremend, partner je Općina Petlovac, a trajanje od 1. listopada 2015. do 30. rujna 2016. godine. 

U okviru ovog zajedničkog prekograničnog projekta pod referentnom oznakom HUHR/1101/1.2.3./0021 označena je tematska ruta koja ima za cilj predstaviti nepokretnu kulturnu baštinu regije. 

Realizirana je ideja o razvoju tematske kulturne rute koja će pridonijeti promicanju turizma u pograničnom području regije. Partnerstvo na projektu bazira se na izradi kulturno tematske rute koja pruža poveznicu između postojećih pješačkih staza i popularnih turističkih destinacija na obje strane granice, a pomoću kojih se obogaćuje turistička ponuda ove male regije. 

U projekt su uključene razvojne aktivnosti turističkih odmarališta, odnosno izrada zajedničkog PR-a i marketinških aktivnosti na obje strane granice, s ciljem promocije novog turističkog proizvoda. Označena ruta pruža alternativnu mogućnost posjetiteljima da dodatnim sadržajima popune svoj boravak.

Hrvatski dio projekta uključuje kreiranje rute kroz naselja Općine Petlovac na kojima se označeni sakralni objekti, uključujući četiri crkve, te postavljeno četiri odmorišta za turiste u naseljima Novi Bezdan, Baranjsko Petrovo Selo, Petlovac i Luč te izradu turističke signalizacije i informacijskih ploča o naseljima, sakralnim objektima i ponuđačima turističkih usluga koji djeluju na ruti. Nadalje, izrađena je detaljna studija o ruti i kulturnom nasljeđu koje je moguće pronaći na ruti, a ona je dostupna i na web stranici projekta www.cultroute.hu na tri jezika. 

 

Сачак (Ламперия) http://www.emsien3.com/sachak от ЕМСИЕН-3
Дюшеме http://www.emsien3.com/дюшеме от EMSIEN-3

Javite nam se

Općina Petlovac

Rade Končara 31
31 321 Petlovac

Tel.: 031/747-176
Fax.: 031/747-060

e-mail: opcina@petlovac.hr 

Imate li pitanja za nas?

Slobodno nas kontaktirajte na e-mail ili na sljedeće brojeve telefona:

Načelnik: 031/747-090
Pročelnik: 031/639-630
Računovodstvo: 031/747-070
Tajništvo i komunalni redar: 031/747-176
Fax.: 031/747 060

E-mail: opcina@petlovac.hr

Služba za informiranje

Trebate informacije? Ukoliko trebate informacije koje ne možete pronaći na stranicama, javite se službeniku za informiranje: Jelena Mavrin.

Mapa stranica

Ne možete pronaći traženo? Stranice općine Petlovac nude Vam napredno pretraživanje - dovoljno je u polje "traži" pri vrhu stranica upisati željeni pojam i pretraga počinje automatski. Također pregledom "Mapa stranica" možete vidjeti sve stranice, kao i objave.

Prijava nepropisno odbačenog otpada

Sukladno odredbi čl. 36. st. 2. Zakona o održivom gospodarenju otpadom obveza Općine Petlovac je uspostava sustava za zaprimanje obavijesti o nepropisno odbačenom otpadu, te uspostava sustava evidentiranja lokacija odbačenog otpada. Ukoliko primijetite nepropisno odbačen otpad potrebno je popuniti priloženi obrazac i isti dostaviti na adresu Općina Petlovac Rade Končara 31 31 321 Petlovac, mob: 031/747-176  ili na e-mail: redar@petlovac.hr

 Obrazac

Prognoza vremena

Mostly cloudy

0°C

Petlovac

Mostly cloudy
Humidity: 80%
Wind: NW at 17.70 km/h
Sunday
Mostly cloudy
-6°C / -2°C
Monday
Cloudy
-7°C / -3°C
Tuesday
Mostly cloudy
-8°C / -4°C